Dyr i bevægelse

Introduktion

Ved brug af krop og intellekt lærer eleverne om den tropiske klimazone, savannen som naturområde, klimaforandringer og dyr/menneske-relationen gennem en indsigt i dyrenes bevægelser og liv. Gennem fysisk aktivitet og optræden oplever eleverne glæden ved at bruge kroppen. Projektets tankegang Projektet handler om vilde dyr i deres naturlige habitat i Afrika, deres levevis og deres situation set i relation til klimaforandringer, befolkningstilvækst og ændrede bosætnings-mønstre. Dette tema skal eleverne arbejde med alene og i grupper, siddende og i bevægelse/dans. Disse klasseaktiviteter understøttes af et undervisningsmateriale, der indeholder film, lyde, musik og tekster.

Projektet er støttet af Danidas Oplysningsmidler.

Klimatruslen

Kort undervisningsfilm fra Zambia om, hvordan klimaforandringer påvirker livet på savannen i den tropiske klimazone. Hvilke dyr vil i særlig grad blive ramt af den globale opvarmning? Vil dyrene kunne overleve, når deres levesteder er i forandring?


Hestedans

De to dansefilm er inspireret af dyreoptagelserne i filmen Dyrene på savannen. “Hestedansen” illustrerer, hvorledes vildheste, zebraer og giraffer finder deres føde i forskellige højder.

Kampdans

De to dansefilm er inspireret af dyreoptagelserne i filmen Dyrene på savannen. “Kampdans” viser forskellige dyrs måder at kæmpe om området og hunner.

Afrikanske dyrelyde

Dyrelyde kronologisk:

Elefant
 Chimpanse
 Bavian
 Løve 
Flamingo 
Grå Jaco papegøje 
Giraf æder græs

Menneskene kommer

Kort undervisningsfilm fra Zambia om, mødet mellem de vilde afrikanske dyr og menneskelig ekspansion i naturområderne, hvor dyrene lever.

Livet på savannen

Kort undervisningsfilm fra Afrika om dyrenes liv på savannen i den tropiske klimazone.