Nordiske huse

Introduktion

Nordiske Huse er et undervisningssite til grundskolens 7.-9. Klasse. Emnet er nordisk kulturfællesskab og storbyliv i Norge og Sverige. Link til hjemmeside: https://batavia.dk/nordiskehuse.dk

Velkommen til Oslo

Her ser du nogle af Oslos mest kendte bygninger og turistattraktioner. Rundt omkring blandt byens huse er der indgange til oplevelsesrum med film, tekster og opgaver. Du kan vælge at besøge Turistkontoret for at få mere information om Oslo og Norge. På Sproglaboratoriet kan du få indtryk af norsk, svensk og dansk. I Galleriet er der en udstilling om kunstneren Edvard Munch. På Bibliotekets læsesal kan du læse en norsk tekst eller få teksten læst op. Kig dig omkring i Oslo. Følg de tegnede guider, så finder du vej.

Interaktivt kort: Oslo

Gå på opdagelse i Oslo og lær om det norske kulturliv.

Velkommen til Göteborg

Her ser du nogle af Göteborgs mest kendte bygninger og turistattraktioner. Rundt omkring blandt byens huse er der indgange til oplevelsesrum med film, tekster og opgaver. Du kan vælge at besøge Turistkontoret for at få mere information om Göteborg og Sverige. På Sproglaboratoriet kan du få indtryk af norsk, svensk og dansk. I Galleriet er der en udstilling om kunstneren Carl Larsson. På Bibliotekets læsesal kan du læse en norsk tekst eller få teksten læst op. Kig dig omkring i Göteborg. Følg de tegnede guider, så finder du vej.

Interaktivt kort: Göteborg

Gå på opdagelse i Göteborg og lær om det svenske kulturliv.

Nordic noir

En mørk birkeskov, en forladt gård – et sted i natten lurer ukendte farer… Opgave: Lav en nordisk thriller eller gyser. Gruppeopgave 2-5 elever.

Sådan gør I: Få en IDE. Hvad handler det om: er det turen gennem parkeringskælderen eller hjemturen fra en øde station? To efterforskere på et gerningssted? Er det et uventet møde mellem to personer? Eller med noget overnaturligt, hvor og når du mindst venter det?

Interaktivt kort: Nordic noir

Få inspiration til gruppeopgaver.